Astralis спечелиха ELEAGUE Premier 2018

1
132
Добави коментар
pokerbox
pokerbox

Astralis победиха Liquid с 2:0 и спечелиха ELEAGUE Premier.

Отне само два часа на Astralis, за да се справят с Liquid и да грабнат титлата от ELEAGUE – тяхната четвърта от началото на годината. Liquid, от своя страна, играеха с огромно самочувствие, след като победиха Natus Vincere на полуфинала, но Astralis се оказаха твърде голям залък за тях.

Мачът стартира на картата, избрана от Liquid – Inferno. Magisk директно им показа пътя, след като на седми рунд имаше вече 15 фрага. По всичко изглеждаше, че Astralis ще имат перфектна първа част, но Liquid успяха да вземат един рунд в самия край.

Втората част започна ужасно за Liquid, след като Astralis взеха рунда с пистолетите, но Liquid отговориха веднага и дори успяха да вземат няколко поредни рунда, преди да дойде 21-ят, който беше и техният последен на Inferno.

Liquid стартираха Nuke с надеждата да спрат серията от 14 поредни победи и 0 загуби на Astralis, през последните шест месеца и поведоха с 3-0, като CT. Astralis успяха да спечелят първия рунд с оръжия, без да загубят дори един играч, но Liquid успяха да рестартират икономиката им в следващия рунд.

Lukas „gla1ve“ Rossander, обаче, спечели 1v3 ситуация, в рунд който не би трябвало да бъде спечелен от датчаните. Astralis успяха да закрепят няколко рунда, преди Liquid да стегнат защитата си и да вземат четири рунда преднина, но Astralis, знаейки на къде отиват нещата, успяха да стигнат до резултат 7-8.

Втората част започна страхотно за Astralis, като „детето чудо“ – Magisk взе четири фрага на рунда с пистолетите. Двете анти-екота бяха спечелени и така датчаните поведоха с 10-8. След като северноамериканците взеха оръжия, успяха да спечелят три поредни рунда и отново да поведат.

След като и двата отбора имаха оръжия, device, с помощта на неговия снайпер взимаше много важни фрагове на ярд и така датчаните спечелиха с 16-12, както мача, така и титлата.

2 – 0  

16 Inferno 5

16 Nuke 12

 

Източник: HLTV