Да изместим кухнята в друго помещение – защо не

2
190
Добави коментар
clashbade
clashbade

Съвременният интериор изисква новаторски подход

Има хора, които не обичат стандартното разположение на панелните жилища, други пък просто са принудени да си отворят повече пространство. И в двата случая те не биха имали против да изместят кухнята си в друго помещение. Ако холът ви е излишно голям, а не сте свикнали редовно да посрещате гости, може да си устроите чисто нова дневна с кухненски бокс.

Така ще може да се насладите на нови функционалности и да имате достатъчно място за всичко необходимо. В крайна сметка, когато сме си у дома, ние прекарваме повече време именно в кухнята, за да приготвим вечерята, както и да я споделим със семейството си.

Какво е важно да знаете, когато предприемате подобна промяна:

Подготовка

Обърнете се към обучени майстори, които знаят какви мерки да вземат, за да подготвят максимално терена за бъдещата трансформация. Предстоят ви дейности, които изискват и съответната техника – наемете я, за да си спестите излишни разходи по закупуването й. Има професионални фирми, които се занимават точно с това. Те поддържат богат асортимент от строителни машини и уреди под наем, за да се възползвате максимално от тях и да облекчите работата си.

Груби дейности

Стартът включва създаване на изкопи за ВиК тръбите. Проверява се за течове, като се изчаква няколко дни, и след това вече се полага мазилка върху тях. След като са затворени, се продължава с груба шпакловка, а после идва ред на проектирането и взимането на размери за обзавеждането.

Междинна фаза

Преминава се към по-финото измазване, а след това и към реденето на гранитогреса или теракота. Боядисайте с латекс или съчетайте с плътни цветни тапети, за да се получи по-свежа комбинация.

Като сбъдната мечта

Кухнята е на път да се сбъдне, но все още сте на етап, в който ще бъдат хвърлени доста усилия за целта. Предвидете всеки допълнителен битов уред, който смятате да поставите в стаята. Ако нямате специално помещение, тук успешно бихте могли да разположите сушилнята и пералнята дори, просто защото ще имате достатъчно място.

Монтирайте и самите мебели за кухнята, а също така мивката и смесителя.

На финала може да обърнете внимание и на по-пипкавата част – декорацията. Тук бихте могли да си позволите да не бързате, за да откриете детайлите, които пасват изцяло на концепцията ви. Събирайте ги по малко и не го правете на всяка цена, обикаляйте малки, кокетни магазинчета, за да се насочите към правилните сувенири и допълнения в интериора на кухнята.

Стройрент – строителна техника, инструменти и механизация под наем – за дома, офиса и строителните обекти.