Шофьори все повече сядат зад волана след употреба на наркотици и алкохол

1
177
Добави коментар

„Все по-често колегите се натъкват на управление на моторно превозно средство след употреба на наркотици и алкохол. Въпреки това продължават пътнотранспортните произшествия“, заяви главният секретар на МВР Младен Маринов в коментар за специализираните полицейски операции, които се провеждат на територията на цялата страна в различно време на денонощието. Маринов бе на посещение в Нови пазар, където пристигна заедно с премиера Бойко Борисов, за да види как са ремонтирани сградите на полицейското управление и местната пожарна служба.

„Целта на тези акции е да се повиши функционалността на полицейските сили и да се използва целенасочено към определен вид престъпления съобразно оперативната обстановка във всяко населено място – някъде има селскостопански райони, на друго място има гористи масиви, които са обект на престъпления. В момента голям ресурс се ползва за морските курорти“, обясни той.

„Като статистика мога да кажа, че към момента имаме намаление на убитите в сравнение с период на миналата година – 43 човека по-малко. Всеки един човешки живот е изключително ценен. Същата е статистиката и при ранените, и при броя на пътно-транспортните произшествия, но това е един показател, по който трябва ежедневно да се работи“, изтъкна още главният секретар.

Относно обновената административната сграда на РУ – Нови пазар той посочи, че условията на работа са сред основните неща, които мотивират служителите и правят по-лесна и резултатна тяхната работа. „Смятам, че колегите са мотивирани да работят, от нас и от ръководството на ОДМВР – Шумен се иска добра организация, правилно планиране, правилно определяне на основните проблеми и приоритети, които трябва да се изпълняват, за да може населението да се чувства сигурно и спокойно“, каза гл. комисар Маринов.

http://www.standartnews.com/balgariya-obshtestvo/shofyori_vse_poveche_syadat_zad_volana_sled_upotreba_na_narkotitsi_i_alkohol_-374162.html