Хотел за домашни любимци – удобство или глезотия за нашите питомци? | Анелия Стоилова

1
188
Добави коментар

Да имаш домашен любимец си е предизвикателство Едни взeмат, за да доставят удоволствие на децата си. На други им помагат да се справят със самотата. А трети просто ги обичат и не могат да си представят ежедневието без пухкаво, рошаво или не толкова коте/куче/зайче/… Отглеждането на домашен любимец изисква освен любов, но и отговорност. Не е като плюшената играчка, която като ти омръзне да скриеш в шкафа…или по-лошо: да я изхвърлиш.

Вече има опции, които да отменят собственика при нужда. Вече и все повече хора с домашни любимци търсят място, където да се грижат за питомците им, по време на отсъствието им. Това е добро решение, когато нямате възможност да вземете любимеца си с вас, а желаещи да го гледат, не намирате. Тази алтернатива се нарича хотел за домашни любимци. С какво помагат те? – полагат се професионални грижи; – намаляват се до минимум рисковете от инциденти, които могат да се случат, ако животното е само вкъщи; – всяко животно разполага с отделна клетка с размери, подходящи за него; – вашият любимец ще е нахранен и ще спи на спокойствие; – всекидневни разходки и игри; – обучение на основни команди. Тези хотели обикновено отговарят на специални изисквания за вентилация, осветление, отопление. Вие сами ще прецените съотношението между цената за хотел или притеснението дали вашият любимец е добре сам вкъщи. Понякога е по-добре да отделим от семейния бюджет освен за собствената ни почивка, но и за тази на домашния ни любимец.

Това не е реклама на никой хотел. Това е едновременно предложение за алтернатива и показване, че отговорността към домашния любимец е отговорност като към член от семейството.

А какви са вашите предложения за такива ситуации?