Общината ще поиска „Атанасовска коса“ от държавата

1
181
Добави коментар
uzunov1
uzunov1

Нажежена остана обстановката в Общински съвет. Една от най-разискваните теми бе тази за плажа “Атанасовска коса – 2” – вземането му от Общината и възможността той да се превърне в ивица за нудисти. Предложението на Живко Табаков обаче бе прието само в първата си част.

Според докладната му, идеята е Общината да получи право безвъзмездно да стопанисва ивицата, която към момента не представлява интерес за инвеститорите и поради тази причина няма концесионер/наемател. Идеята не е нова, за нея се говори от началото на годината, когато кметът Димитър Николов поиска от Николина Ангелкова именно този плаж. Администрацията иска да поеме ангажимент по почистването и обезопасяването на брега.

Новият момент бе предложението на Табаков там отново да се обособят зони за любителите на голото плажуване от типа плаж Адам/Ева. Съветникът припомни на колегите си, че преди години “Атанасовската коса – 2” бе известна именно под тези наименования. Идеята му бе по този начин Общината да адресира проблема с противниците на монокините по пясъка, които неотдавна стартираха подписка, която обаче претърпя неуспех.

Съветниците обаче не възприеха идеята. За момента нудистите остават без специално обособен плаж.