Задържаха трима за притежание на наркотици

1
82
Добави коментар
angel_taxi2
angel_taxi2

Трима мъже са задържани в полицейското управление в Шумен за притежание на наркотични вещества, съобщиха от пресцентъра на ОД на МВР.

Наркотиците са намерени при проверка на автомобилите на задържаните. Първият случай е регистриран на 27 юли. По сигнал, че мъж държи наркотици полицаите проверили колата на 22-годишния шуменец Н.Н.. В автомобила му БМВ били намерени буркан с около 50 гр. суха маса, 33 светло зелени хапчета,  около 50 гр. бяло вещество , разпределено в шест обвити във фолио бучки и сумата от 1210 лева. По данни на шуменеца иззетите вещества са марихуана, екстази и амфетамин. Предстои да бъдат лабораторно изследвани.

Н.Н. бил задържан за срок до 24 часа в РУ- Шумен. За извършено престъпление по чл. 354 А ал. 3 от НК е образувано досъдебно производство. 

При рутинна проверка на автомобил, спрян на бул. „Плиска“ в Шумен, полицейски служители намерили 194 таблетки амфетамин и бучка метамфетамин.

На 29 юли малко след 6 часа сутринта пътни полицаи спрели лек автомобил Форд Мондео с немска регистрация. Зад волана бил неправоспособният К.К. /26г./ от гр. Нови пазар. Водачът отказал да бъде тестван за шофиране след употреба на алкохол или наркотични вещества, за което му е съставен акт.

След проверката зад волана седнал един от пътниците в автомобила. Малко след като потеглил униформените го спрели за проверка. Изяснено било, че водачът е и собственик на автомобила. Н.А./18г./ е тестван с дрегер, който отчел положителна на метамфетамин проба. Съставен му е акт за управление на моторно превозно средство след употреба на наркотични вещества или техни аналози и за предоставяне на автомобил на неправоспособен. Извършено било претърсване във форда, при която са намерени таблетките амфетамин.

За срок до 24 часа в РУ- Шумен са задържани криминално проявеният К.К./ 26г./ и Н.А. /18г./, двамата от Нови пазар. За извършено престъпление по чл. 354 „А“ ал.1 от НК е образувано досъдебно производство.

 

 

http://www.shum.bg/article/172807/