Ремонт на контактните мрежи спира от движение тролейбусите

1
135
Добави коментар
uzunov1
uzunov1

Ремонти и профилактика на контактните мрежи спират от движение тролейбусните линии Т1 и Т2. Поради факта, че поддръжката на съоръженията не може да се извършва под напрежение, се налага “Бургасбус” да изключи електрозахранването в контактните мрежи и временно да преустанови обслужването на тролейбусните линии.

Предвидено е това да стане по график, както следва: – от 04.08 до 27.08.2018 г. – линия Т2; – от 24.08 до 10.09.2018 г. – линия Т1.

Чрез тази превантивна дейност се цели постигане на устойчивост на електросъоръженията и подобряване безопасността на тяхната работа.

При инциденти през последните месеци, вследствие на атмосферни явления (гръмотевични бури, силен вятър, проливни дъждове), както и нееднократно събаряне на контактната мрежа от извънгабаритни превозни средства, се налагаше възстановяване на съоръженията в спешен порядък, без възможност за цялостна проверка на експлоатационното състояние на тролейбусната инфраструктура.

Освен това подобни профилактични дейности целят да отстранят повреди, които биха създали неудобства на хората и материални щети на компанията в бъдеще. За посочения период от време линии Б12 и Б11, които в голяма степен дублират маршрутите на Т2 и Т1, ще се изпълняват с учестени интервали на движение.