Какви ще са новите развития в авио-сектора скоро?

1
146
Добави коментар
userado1
userado1

Хората, които често пътуват със самолет, особено в икономическата класа, не може да се каже, че са много доволни. При международните полети, това даже е кошмар в повече от случаите. Макар, че очакваме всички тези условия да се променят в бъдещето, което си представяме, фирмата за разузнаване разположена в Амстердам – AirlineTrends, чийто изпълнителен директор е Raymond Kollau посочи, че не бива да имаме прекалено големи очаквания относно борда и осветлението в него.

Промените, които ще се правят в тази област, изискват прекалено големи средства за сертификати. Това е причината, поради която авио компаниите се отнасят предпазливо към тази тема и изглежда, че няма да има особено големи промени, но все пак имаме новина, с която да зарадваме и често пътуващите в икономическата класа.

Промените, които ще се правят в осветлението на борда:

Често срещания проблем при дълготрайните пътувания е сънят, няма да отрекат запознатите, затова разузнаването на Virgin Atlantic, заяви, че промените, които ще се правят в LED осветлението на борда, ще спомогне за бързото релаксиране и добър сън. Това е една от добрите страни на LED осветленията. В момента такива промени извършват Boeing и Airbus.

 Чрез патента, който Boing взе през 2016г, вече е ще е възможно да се насладите на невероятно светлинно шоу в борда на самолета. Още през 2015г. самолетът Boing 757, който Ирландската фирма притежава, използвайки по-елементарна технология, успя да излъжи на живо светлините на северното сияние.

Интернет и телефонни разговори по време на полет:

Интернетът вече може да се предлага от много компании, но все още не се е утвърдил като стандарт в борда на самолета, но в близко време ще се инсталират специални антени в машините и посредством това ще може да се тегли връзка със скорост равна на 100 mibit-а. Идва и най-интересното, вие решете дали е добре или лошо – телефонните разговори вече ще бъдат възможни в бъдеще.

Кибер-реалност на борда:

А защо не? Забравете за слушалките! Добри дошли в кибер-реалността! SkyLights, който съществува благодарение на партньорството между Калифорния-Франция, даде възможност на пътниците на XL Airways да изгледат любимия си Холивудски филм или да надникнат в театър, като единствено изискването беше да заплатят 16$ допълнителна цена.

Supersonic пътуване:

Всички мечтаем за по-бързи излитания и казания, но това не е толкова лесно, колкото си мислим. През 2000г. жетът на AirFrance, който катастрофира задно с 133 пасажери на борда, стана причина вниманието към такъв вид модел самолети да падне в главоломна степен, даже можем да кажем – нищожна. Този случай накара всички произведени то този момент жетове да хванат ръжда в хангарите. Но сега вниманието отново се насочва към този сектор, също така нараства и доверието, благодарение на инвестициите направени от милиардера Richard Branson, който е собственик и основател на Virgin Atlantic, също и бизнес центъра на Denver – Boom Teknoloji.

Междувременно Branson даде дума, че първия прототип вече е произведен и ще бъде представен тази година на клиентите си, също така отбеляза, че работи върху изграждане на по-безшумен Supersonic двигател.

Подобренията в охранителната система:

За честите пътуващи, честото смъкване и обличане обратно на неща като колан, часовник, пръстени, обеци, телефони, лаптопи и т.н. е абсолютно досадно начинание. В бъдеще също ще е възможно преминаването от контролните точки за сигурност като на разходка в улицата, даже без да си забавяте скоростта на движение. В скоро време предстои изпробване на тази технология в някои летища, а на нас ни остава само да чакаме и видим дали ще бъде успешно.

Конкуренцията в сектора:

Все повече авиокомпании започват да предлагат почти безплатен билет без право на багаж, даже и без опция за избиране на място за сядане. Със всеки изминал ден конкуренцията в предлагането на различни услуги в авио сектора нараства, компаниите се борят за надделяване, а за сега това изглежда, че се отразява добре на клиентите.

Ако желаете подобни текстове и за вашия сайт, може да посетите AdoBiz за повече информация.