Митьо Очите е обявен за общодържавно издирване

1
157
Добави коментар
angel_taxi2
angel_taxi2

„Димитър Желязков е обявен за общодържавно издирване. Към момента е известно, че 19 човека са задържани при спецакция на ГДБОП под ръководството на Специализираната прокуратура в Бургаска област.“ Това каза зам. главният прокурор Иван Гешев по време извънреден брифинг пред сградата на ОДМВР – Бургас, предаде репортер на Радио „Фокус“ – Бургас. По думите му до края на деня ще стане ясно срещу кои от задържаните ще бъдат повдигнати обвинения, както и ще бъде издадена европейска заповед за арест. Според Гешев става въпрос за мащабна организирана престъпна група. Намерени са били оръжия, десетки адреси са претърсени. По думите му ще има обвинения за палежи на коли и обекти. Групата е действала по Южното Черноморие, ползвала се е с влияние в страната.

„В имот в несебърското село Кошарица са открити жена и дъщеря на задържан мъж от Плевен, което говори за връзки на престъпната група в страната“, каза още зам. главният прокурор. Гешев добави, че действията по разследването текат само от няколко часа и това е една първоначална информация, която може да се даде. „Очаква се утре да бъде даден подробен брифинг в Съдебната палата в София, в която ще участват представители на Специализираната прокуратура, ГДБОП и ОДМВР – Бургас, където ще бъде дадена подробна информация, с която ще се разполага и ще се анализира към утрешния ден“, добави Гешев.

https://www.actualno.com/bulgaria/mitio-ochite-e-objaven-za-obshtodyrjavno-izdirvane-news_688049.html?utm_campaign=1542566&utm_source=sendpulse&utm_medium=push