Идеи за екскурзия: До Истанбул с влак в спален вагон

1
286
Добави коментар
travelmix
travelmix

Идеи за екскурзия: До Истанбул с влак в спален вагон

публикувано на 24.07.2018 20:30

Най-популярните организирани екскурзии до Истанбул са три дневни с автобус. Автобусът е най-предпочитан и за неорганизираните екскурзии, въпреки, че пътуването от София отнема около 9 часа. Може би не знаете, но на 200 метра от автограта откъдето тръгват автобусите за Истанбул, всъщност всяка вечер потегля експресен международен влак със спални кушет вагони. Влакът тръгва от Централна гара София в 21.15 и пристига в Истанбул (гара Халкали) в 7.40 сутринта. Можете да се качите в Пловдив в 23.45 и в Димитровград в 0.30. Обратният курс от Истанбул тръгва в 21.40 и пристига в София в 8.50 сутринта. Ето и разписанията на БДЖ.

Пътуването с влак има едно предимство – можете да релаксирате и да се наспите. Реално пестите нощувка в хотел и сте свежи да стартирате тура на Истанбул сутринта. Билети трябва да закупите от международни бюра Рила чрез лично посещение. Бюрото в София e в сградата на министерство на транспорта.

Ето и информация за цените:

Задължително купете билет за Турски вагон. Турските вагони са много луксозни и комфортни. Ето и малко снимки:

Има едно малко неудобство – влакът спира на гара Халкали, която е в Западната част на града, на около 30 км от центъра. Това е заради ремонта на линиите в централната част. Турските железници осигуряват безплатен автобус за всички пътници до самия център и на отиване и на връщане. Ето и отсечката на пътуване с автобус:

Пътуването с влак ви дава възможност да си направите екскурзия за два или три пълни дни. Ето някои предложения за добри хотели. Цените са за двойна стая за две нощувки през Август 2018:

Всички хотели и апартаменти в Истанбул може да разгледате на партньорския сайт Booking.com, като по-голяма част от стаите може да резервирате без заплащане и с безплатна анулация: Всички апартаменти и хотели в Истанбул, Турция 

Истанбул предлага невероятна възможност за добро прекарване. Освен десетките забележителности, сега лирата е евтина и може да се отдадете на пазаруване. 

Ако пътувате самостоятелно, съветваме Ви да сключите добра туристическа застраховка.

Приятен престой в Туррция!

За други интересни статии и оферти, следвайте ни във фейсбук