Бреговата охрана на Коста Рика задържа два тона кокаин

2
77
Добави коментар
angel_taxi2
angel_taxi2

Властите в Коста Рика задържаха два тона кокаин от лодка с нисък профил, намираща се на около 80 морски мили от брега, определят го като една от най-големите конфискации на наркотици в океана, съобщава „Ройтерс“.

Операцията в Тихия океан е след получен сигнал от бреговата охрана на САЩи помага за откриването на около 2 000 пакета кокаин с тегло около 1 килограм всеки.

Наркотиците са открити на четиримоторна лодка, каквито често се използват от трафиканти на наркотици, тъй като те са трудни за откриване от радарите.

Брегова охрана на Коста Рика и службата за контрол на наркотиците коментира, че са арестувани трима колумбийци. „Съвместната работа между властите на Съединените щати и националната полиция дава добри резултатив борбата срещу международния трафик на наркотици, което ни позволи да конфискуваме повече от 17 тона наркотици тази година“, коментира вътрешният министър на страната Мишел Сото.

В рамките на операциите са иззети 6,7 тона наркотици през последните 10 дни, а колумбийската полиция залови 12 тона кокаин през ноември.

Със стратегическото си местоположение, между Тихия океан и Карибско море, Колумбия продължава да бъде един от най-големите производители на кокаин в световен мащаб, генерирайки около 910 тона годишно, независимо от усилията на правителството, според данни на Администрацията по наркотични вещества в САЩ.

 

 

https://news.bg/int-politics/bregovata-ohrana-na-kosta-rika-zadarzha-dva-tona-kokain.html

Добави коментар

Абонирай се
Уведомете за
0 Коментара
Inline Feedbacks
Виж всички коментари