Деца майсторят ръчно изработени сапуни на феста „Фермери и творци“ днес

2
143
Добави коментар
uzunov1
uzunov1

Днес отваря врати традиционният летен фестивал “Фермери и творци” във Флората. Част от програмата ще бъде и детска работилничка за ръчно изработени сапуни. Тя ще стартира в 11:00 часа. Всеки участник ще има възможността да изработи свое собствено сапунче, което да вземе със себе си. От 13:00 пък ще рисуват с къна.

На Фермерския пазар във Флората ще се предлагат сезонни плодове и зеленчуци, солени и сладки изкушения, тахани, халви, приготвени без използване на електричество и газ, пълнозърнести бисквити, вино, оцет, шарлан, сладка и сиропи,  тинктури от Старопланински билки, ароматни био гъби Шийтаке, отгледани на дъбови трупи, мед и пчелни продукти, богат асортимент от месни и млечни продукти, натурална козметика и гримове.

В арт зоната ще се предлагат бутикови шалове, пончота, блузи, палта, шапки и аксесоари от вълнен филц, бижута от мъниста, ръчно изработени и декорирани бижута от полимерна глина с метални елементи и камъни, картини, аксесоари, уникални плетени чанти, сувенири на морска тематика, килимчета от памук, вълна, акрил.

Фестът ще работи от 10:30 до 20:30 часа.