Ливърпул разби Наполи с 5:0. Алисон направи дебют за „червените“

3
219
Добави коментар
LFC-Maniac
LFC-Maniac

Димитър Дулички
05.08.2018

Ливърпул разби Наполи с 5:0 в предпоследната си контрола, изиграна в Дъблин. Голмайстори за мърсисайдци, които бяха осезаемо по-добрият отбор на терена, бяха Джеймс Милнър, Джорджиньо Вайналдум, Мохамед Салах, Даниел Стъридж и Алберто Морено. Първи двубой с екипа на Ливърпул пък записа новото попълнение Алисон, който се отчете със „суха мрежа“. Роберто Фирмино и Трент Алекзандър-Арнолд пък записаха първи игрови минути за сезона.

Ливърпул игра със следния състав преди почивката: Алисон Бекер, Натаниъл Клайн, Джо Гомес, Върджил ван Дайк, Андрю Робъртсън, Джорджиньо Вайналдум, Наби Кейта, Джеймс Милнър (капитан), Мохамед Салах, Садио Мане и Роберто Фирмино.
През второто полувреме пък играха Алисон, Натаниъл Клайн (Трент Алекзандър-Арнолд), Джо Гомес (Натаниъл Филипс), Върджил ван Дайк, Андрю Робъртсън (Алберто Морено), Джорджиньо Вайналдум (Къртис Джоунс), Наби Кейта (Дивок Ориги), Джеймс Милнър (капитан) (Фабиньо), Мохамед Салах (Доминик Соланке), Джердан Шакири, Садио Мане (Даниел Стъридж).

Безспорно Ливърпул бе по-добрият отбор през по-голямата част от срещата. Всичко започна чудесно за мърсисайдци, които поведоха с 2:0 до 10-ата минута. Първо се разписа Джеймс Милнър с удар с левия крак. Асистенцията бе на Садио Мане, а заслугата за попадението на Наби Кейта, който отне топка от противников играч. За 2:0 реализира Джорджиньо Вайналдум след чудесно центриран на Джеймс Милнър и слаба намеса на вратаря на Наполи. Ливърпул можеше да води и с 3:0, но удар на Мане бе отбит от играч на италианците.

Алисон Бекер, който правеше дебют под рамката на вратата на Ливърпул се понрави на привържениците на отбора, които аплодираха първите му докосвания до топката. Бразилецът покажа невероятна дистрибуция на топката към свои съотборници и направи важно спасяване в 26-ата минута. Освен това кариоката се отчете и с няколко уловени топки след изпълнение на ъглов удар.

До края на полувремето бяха отменени 2 гола. Първо такъв на Ливърпул не бе зачетен. При ситуацията имаше съмнения как топката се е озовала в краката на Роберто Фирмино – дали след пас на негов съотборник или след връщане назад на играч на Наполи. В крайна сметка страничният съдия отчете засада. Наполи също имаха отменен гол. Кайехон нахлу от задна позиция и реализира, но реферите отмениха и това попадение. На повторението си пролича, че решението им бе грешно.

В 58-ата минута Мохамед Салах реализира поредното си попадение с екипа на „червените“. Египтянинът стреля неспасяемо в горния десен ъгъл на вратаря на неаполитанците. 11 минути по-късно изстрел на Стъридж бе уловен от вратаря на Наполи, а секунди по-късно прехвърлящ удар на Даниел премина на милиметри от дясната греда. Все пак, 4 минути по-късно, в 74-ата минута, добрата игра на Стъридж бе възнаградена. Дивок Ориги напредна с топка в крака и стреля. Неаполитанският вратар спаси, но кълбото се озова в Стъридж, който не сгреши. Петото попадение бе на Алберто Морено. Даниел Стъридж записа 40-метрова асистенция, а Морено изстреля кълбото неспасяемо в горния десен ъгъл на вратаря. 5 минути преди края на редовното време Доминик Соланке пропусна да покачи резултата на 6:0, като озовал се сам срещу вратаря на италианците, стреля в него.

Статистиката от мача затвърждава преимуществото на мърсисайдци. Те са отправили общо 17 удара по посока на вратата на Наполи, от които цели 11 точни. Наполи пък са с 8 удара, и само 1 точен. Владеенето на топката е в полза на Ливърпул – 52:48 процента.

Репортаж от срещата – тук.

На 07 август (този вторник) ще се изиграе последната приятелска среща на Ливърпул за сезона. Опонент ще бъде отборът на Торино, като срещата ще се изиграе на „Анфийлд“ от 21:30 ч. българско време.