Отделение Мамология – болница Вита

1
120
Добави коментар
nqkoi
nqkoi

Ранната диагностика на туморите на гръдната жлеза е основната цел на мамологичното изследване. Консултацията включва подробна анамнеза /субективните усещания на пациентката/, клиничен преглед /бимануална палпация и инспекция на двете гръдни жлези/ и обстоен преглед на паренхима на жлезата със съвременен ехографски скенер /ехография/. „Вита“ препоръчва периодичните профилактични прегледи на гръдната жлеза да се извършват всяка година .

Какво е мамография? Мамографията е уникален рентгенологичен метод за изследване на млечните жлези в различни равнини и проекции, използващ максимално ниски дози рентгенови лъчи. Мамографията е най-добрият профилактичен метод в наши дни за ранна диагностика на рака на млечната жлеза, който може да разкрие промени в гърдата до 2 години, преди пациентът или лекарят да подозират за тях.

Каква е разликата между ехография и мамография? Ехографията или ултразвуковото изследване е нерентгенов метод за изследване на млечните жлези. Този метод не може да замени изцяло мамографията, но се използва като допълнително изследване за оценка и разрешаване на диагностичн ипроблеми, свързани с формации, видими на мамографията. Особено подходящ е при млади жени и при жени с по-плътна структура.