Хърватски фенове с наркотични вещества и пиротехника задържани на „Калотина“

2
139
Добави коментар
angel_taxi2
angel_taxi2

От МВР съобщиха, че мачът на „Славия“ и „Хайдук“ е преминал без нарушения на обществения ред

Микробус с фенове на хърватския „Хайдук“ Сплит не е бил допуснат да влезе на българска земя, след като в пътуващите са открити забранени пиротехнически средства, а един от тях е бил задържан заради притежание на наркотични вещества на ГКПП „Калотина“. Това съобщиха от МВР след мача между хърватския гранд и „Славия“ от втория предварителен кръг на Лига Европа.

Органите на реда са работили съвместно с агенция „Митници“ и дирекция „Жандармерия“, за да предотвратят очаквани сблъсъци между футболните привърженици от Хърватия и тези на „Левски“. Закани от двете страни бяха отправяни преди мача заради вражда от миналия сезон, когато „сини“ фенове бяха нападнати при гостуване в Сплит.

При проверки на филтровъчните пунктове на територията на София са задържани още 18 футболни фенове на гостуващия отбор, пътували с микробуси. Установено е, че са носили пиротехнически изделия и забранени предмети. Непосредствено преди влизане на стадиона, с наркотици е задържан един от хърватските фенове, съобщават от МВР.

Само един инцидент е записан от органите на реда за цялата нощ. При оттеглянето с автомобили на привържениците на гостуващия отбор, в района от моста над „Ломско шосе“, по движещата се колона посока изход от столицата е хвърлен твърд предмет. Няма данни за пострадали при инцидента, но е пукнато стъкло на един от чуждестранните автомобили.

 

 

https://btvnovinite.bg/sport/harvatski-fenove-s-narkotichni-veshtestva-i-pirotehnika-zadarzhani-na-kalotina.html