Новият филм за Мечо Пух – без китайска премиера

1
671
Добави коментар
uzunov1
uzunov1

Новият филм за мечето на Алън Александър Милн – Мечо Пух е тук! Световната премиера отмина и лентата вече трупа почитатели, но… не и в Китай. Най-новият проект на Дисни няма да има премиера в азиатската държава. Властите там отказват да дадат обяснение, но са забранили закупуването на хитовата продукция.

Всъщност “враждата” между Китай и Пух датира от миналата година, когато изображения на мечето изчезнаха от социалните мрежи и сайтовете в страната. А причината – сравнението на образа на Пух с лидера Си Дзинпин.

Всичко започнало през 2013-а година, когато в интернет плъзнали колажи на Си Дзинпин и американския президент Барак Обама, заедно с кадър от анимационната поредица, в която Пух върви редом с Тигъра.

Оттогава нататък потребителите редовно сравнявали снимки на лидера си с кадри от филмчетата. Постепенно интернет регулаторите започнали да блокират изображения с Мечо Пух, в опит да ограничат все по-по-популярните колажи.

Новият филм “Историята на Кристофър Робин и Мечо Пух” представя малкото момче от книгата на А. А. Милн като пораснал мъж, улисан в грижите си на възрастен. И точно тогава Мечо Пух се появява отново, за да напомни на своя стар приятел за безгрижието и щастието от детството му.

Главната роля е поверена на Юън Макгрегър, а режисьор е Марк Фостър.