Бургаският филиал на НХА привлече тълпи от руски кандидат-студенти

1
122
Добави коментар
uzunov1
uzunov1

Ремонт кипи в Магазия 1, където наесен ще започнат обучението си първите студенти на изнесения филиал на Националната художествена академия. Пространството ще бъде преустроено, така че те да бъдат посрещнати от ателиета, модерни учебни зали и подходяща творческа среда.

Припомняме Ви, че това е първият филиал на учебното заведение извън столицата. Първият випуск ще се обучава в 8 специалности. Занятията на студентите ще се провеждат на втория етаж на сградата, разположена в района на свободната зона на бургаското пристанище.

За обособяването на кабинети за лекции и практически обучения, осигуряване на необходимите електрически и вентилационни инсталации и освежаване на обстановката Общината отпусна 250 000 лева. След като ремонтът приключи, имотът ще бъде предоставен за управление на Национална художествена академия.

Филиалът на НХА, който отваря врати в Бургас, се радва на голям интерес. След преминалите кандидатстудентски изпити, всички обявени места за обучение във висшето училище са запълнени. Любопитен факт е, че доста от приетите студенти са руски граждани.