Жители на „Славейков“ на бунт срещу поставянето на павилион на мястото на градинка

1
121
Добави коментар
uzunov1
uzunov1

Жители на бургаския комплекс ”Славейков” входираха жалба срещу намерение за поставянето на павилион на мястото на градинка. Тя е адресирана до кмета Димитър Николов и председателя на Общински съвет Константин Луков.

В тъжбата си, обитателите на блокове 47, 77 и 46 споделят, че са научили за предстоящо разваляне на градинката срещу блок 47, където щял да бъде поставен преместваем обект. В него щели да се продават пакетирани стоки. За да може обаче да се развива търговска дейност там, трябвало да бъдат премахнати декоративни растения, шест дървета и тревни площи.

”Категорично смятаме това за неправилно и неприемливо. Считаме също така, че допускането и извършването на посочените в настоящата жалба действия е нарушение на закона”, пишат в жалбата си местните жители, които получават и подкрепата на развиващите различна търговия в района, които също не желаят повече конкуренция.

Те смятат, че няма причина за промяна на предназначението на територията и твърдо застават зад искането Общината и местния парламент да защитят зелените площи. Те подчертават, че не се нуждаят от още един магазин и апелират компетентните органи да направят проверка има ли, или не, планове за унищожаването на градинката.