Бойко Борисов: Ще приемаме бежанци, но далече от София

1
2022
Добави коментар
lusy_spasova
lusy_spasova

Бойко Борисов: Ще приемаме бежанци, но далече от София

admin

Rating:
5.0 out of
5

Бойко Борисов успокои избирателите си след като се разбра, че България ще приеме 70 000 бежанци до края на годината.

Европейската комисия взе решение, имигрантите от страни извън ЕС да бъдат разпределени по по-равномерен начин на територията на континента.

В момента почти цялото количство имигранти от Африка, Близкия и Средния Изток са в Германия, Франция и Италия.

В изпълнение на задължението за преразпределение и депортиране на имигранти, България ще приеме 70 000 души, които обитават лагери в Германия.

След тази новина, сред редиците на управляващата партия ГЕРБ се получиха неразбирателства и лидерът направи изявление:

Да, с Ангела се разбрахме, но спокойно. Ще приемаме бежанци, но далече от София. Там няма да пречат на никого. Възложил съм на министерството да няма настанен имигрант на по-малко от 100км от София.

Голяма част от избирателите на управляващата партия живеят в София. Стандартът на живот в столицата е в пъти по-висок от този в останалата част от страната. Затова и ГЕРБ има силна подкрепа там.

Населението и посетителите на столицата общо наближават 2млн. души. На фона на държава, която вече е под 7млн. това е приблизително 30% от цялото население.

Благодарение на силните си позиции в София, ГЕРБ има и сигурни хора, които да протестират пред Народното събрание, ако те не са управляваща партия.

Затова и медиите успяха да обърнат повече внимание на 10 000 протестиращи в София по времето на правителството на Орешарски, отколкото на 200 000 протестиращи в цялата страна по времето на първото правителство на Борисов.

 

Харесайте страницата на Под Око във Facebook за да останете информирани за допълнителни подробности по случая и подобни новини:

Екипът на Под Око не разполага с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантира за истинността ѝ. Възможно е тази статия да не е истина, затова всяка прилика с действителни лица и събития е случайна.

Сподели
0

Сподели
0

Сподели
0