И тази година регатата „Кор Кароли“ ще стартира от Бургас

1
197
Добави коментар
uzunov1
uzunov1

И тази година регатата “Кор Кароли” ще стартира от Бургас. Надпреварата ще се проведе между 11 и 15 август. От бургаското пристанище ще започне “Про-Ам” гонката, която е с начален час 13:00 в събота, информират от пресцентъра на Общината. Официалната състезателна програма започва на 12 август в 11.00 ч. със старт на първия етап от Бургас – о-в Св. Иван – Бургас.

Таксата за участие на човек е 10 лв. Такса за лодките, независимо от тяхната големина няма да има. Таксите могат да се плащат и на място. Средствата ще бъдат насочени за организиране и провеждане на самото състезание и за годишната церемония “Златен глобус” на Фондацията. Последните гонки са във варненския залив на 15 август, като същия ден ще бъде и награждаването.

Организационният комитет на регата “Кор Кароли” обявява, че поради невъзможност и отказ от страна на “Марина Порт” Созопол да домакинства флотилията от яхти, участващи в регатата, маршрутът на втора и трета състезателни гонки, които ще се проведат на 12.08 /неделя/ и 13.08 /понеделник/, е променен както следва:

12.08 /неделя/ – старт Бургас – о. Свети Иван – Бургас

13.08 /понеделник/ – старт Бургас – Свети Влас