Как разходките по плажа се отразяват на здравето ни?

1
174
Добави коментар
teokostov
teokostov

Хората обожават морето, а плажовете отдавна са идеалното място за ваканция. Не стойте непрекъснато край басейна на хотела, ако имате наблизо истински плаж. Пясъкът и дългите разходки по брега, особено рано сутрин и късно вечер са много полезни за здравето, припомня електронното издание на Hola.com.

Какво обаче прави морският пясък  толкова притегателен ?

1. Подобрява кръвообращението
Разходките по плажа са  най-добрият начин да се подобри кръвообращението, особено за хора, които страдат от разширени вени.

2. Естествен масаж
Ако се крачи с бодра стъпка, с бързо темпо ситните песъчинки масажират по-добре  ходилото и това създава повече тонус,  подобрява се работата на сърцето, раздвижва се и лимфатичната система. Морската вода  е добре да стига до глезените, а усещането е за истински релакс.

3. А навътре във водата?
Мнозина предпочитат разходка след като са навлезнали по-надълбоко в морето, за да укрепят повече мускулите на цялото си тяло. Когато правите крачки във водата, се упражнява по-силен  натиск върху краката и така се извайват повече мускулатурата на корема и задните части.

4. Ексфолиант гратис
Чистият морски пясък е идеалното естествено средство за ексфолиране на кожата, премахвайки повърхностния  слой на мъртвите клетки. Освен това е обогатен с минерали, морска сол и още много полезни вещества, които жадно се поглъщат от тялото.

5. Не забравяйте…
При по-дълги разходки по брега,  под слънчевите лъчи, не забравяйте да си направите фотопротекция на кожата, да сложите шапка и да си вземете бутилка с вода за пиене. Избягвайте часовете от 11 до 16 часа, тогава слънцето е най-жарко и изгарянията най-възможни.

6. Какво да правим с ръцете?
Раздвижвайте и ръцете, докато се движите, ще се почувствате още по-освежени и бодри.

7. С и без компания
Всяка разходка на брега с и без компания е  много по-добър вариант, отколкото пълното отпускане през отпуската и отдаване на леност и мързел само под плажния чадър.

От испански: Светлана Желева