„Окуражавайте!“ – съветва Греъм Ваймилър

1
120
Добави коментар
eventA
eventA

Според изпълнителния директор на BNI, Греъм Ваймилър, окуражаването дава възможност на бизнес лидери и предприемачи да разширят спектъра на своя професионализъм

Бизнесът чрез препоръки е мисията на BNI (Business Networking International) – една от петте най-препоръчвани световни нетуъркинг организации за развитие на бизнеса според FORBES. Като общност от бизнес лидери в различни сфери членуващите в BNI се вдъхновяват от духа и силата на идеята Givers Gain® или „Дай, за да получиш“. Доверието, откритото общуване и позитивната нагласа са пътеводната сила при изграждането на устойчиви бизнес отношения, гласи Givers Gain®.

Според изпълнителния директор на BNI – Греъм Ваймилър, всеки бизнес лидер се грижи за редица неща – служителите, клиентите и доставчиците си, в същото време за деца, съпрузи и родители, както и за познати и приятели.

„Как можем да дадем повече, когато изглежда, че имаме по-малко време от всякога? Ето един начин: окуражавайте!“,

препоръчва той. Греъм Ваймилър съветва членовете на BNI и всички собственици на бизнес, които искат да се развият като лидери, да не пренебрегват силата на насърчаването.

„Не отнема много време, не струва нищо, а отблагодаряването и окуражаването на някого друг всъщност ни носи вътрешно удовлетворение“,

разкрива още той.

Греъм Ваймилър дава няколко препоръки за изграждането на навик да отправяме своите насърчения към хората, които са около нас всеки ден. Според него е важно да сме откровени спрямо емоциите, които усилията на дадения човек са ни накарали да изпитаме – щастие, благодарност, утеха, мотивация, „вместо буквалния резултат от усилията им (крайна цел, продажба, сделка и т.н.)“.

Важно е също да не пестим насърчаването на някого, ако той не е в най-добрия период от своето израстване.

Дали чрез обаждане по телефона или чрез съобщение, окуражаването премахва съмненията и ни кара да оценим човека отсреща, което би могло да се превърне не просто в потенциално партньорство, но и в добро приятелство. Възможно е нашите думи да накарат дадения човек да стане по-уверен в себе си и да разкрие пълния си  потенциал.

Като глобална общност от бизнес лидери, BNI се разграничава от другите бизнес организации чрез възможността да се използват и обменят колективни умения, опит, идеи и ресурси. За изминалите три години BNI в България има 6 работещи дружества. В подготовка за стартиране са още четири дружества, сред които BNI Лидер Варна, BNI Максимум и BNI Капитал в София.

Официален сайт на BNI България: http://bni.bg

Блог на BNI България: http://bni-bg.blogspot.com/

***

BNI – Business Networking International e международна организация, която помага на своите членове да развиват бизнеса си чрез структурирана, позитивна и професионална програма за маркетинг чрез бизнес препоръки от уста на уста. Тя е сред петте препоръчани от FORBES нетуъркинг световни организации за развитие на бизнеса за 2017 г. Мисията на BNI е да помага на членовете да развиват значими и дългосрочни отношения с утвърдени професионалисти и хора от бизнеса. Организацията има 8211 дружества по целия свят, в които членуват 227 000 предприемачи и професионалисти от различни бизнес области. В България BNI официално открива своето първо дружество на 1 декември 2015. До днес в организацията членуват над 200 предприемачи и представители на различни бизнес области. За този период те са генерирали помежду си бизнес за над 10 млн. лв. от препоръки. Функционират 6 дружества и 4 нови са в процес на създаване

За допълнителна информация:

Надежда Ванева – моб. 0885 373914,

[email protected]

3CON Agency – ПР и комуникации на BNI Българи