Наталия Делева представя романа си „Невидими“ във Флората днес

1
141
Добави коментар
uzunov1
uzunov1

Днес програмата на фестивала “С книга на плажа” включва презентация  на образователни материали за ранно развитие на уменията и талантите на децата  в 17.00 часа и представяне на книгата “Невидими” на Наталия Делева в 19.00 часа.

Романът “Невидими”  е носител на съпътстваща награда в категория проза за дебютна литература” Южна пролет” 2018 г. и Номинация за роман на годината на “13 Века България” 2018.  В книгата се разказва за млада жена, отраснала в Дом за изоставени деца, която  се опитва да превъзмогне травмите от детството си.

Животът я  среща  с изоставено дете – Дара, в което тя  разпознава себе си като малка. Привързва се към нея и решава на всяка цена да намери начин да й подари живота, който тя самата никога не е имала. Това е роман за хората в периферията на обществото. Различни сюжетни линии се преплитат, за да разкажат една обща история: на Невидимостта.

На 12 август /неделя/ “С книга на плажа” продължава с представянето на стихосбирката “Молитва на вятъра” на Милена Христова в 17.00 часа и поезия и музика с испански ритми, с участието на Георги Икономов в 19.00 часа.