Тотнъм с измъчена победа на „Сейнт Джеймсис Парк“ – SportVox

1
240
Добави коментар
sheri
sheri

Отборът на Тотнъм стартира по най-добрия начин новия сезон във Висшата лига, след като се наложи с 2-1 при визитата си на Нюкасъл на „Сейнт Джеймсис Парк“.

Лондончани поведоха още в деветата минута. Дубравка спаси удар на Ериксен, но при последвалия корнер Санчес засече с глава към далечната греда, където Вертонген направи добавка отблизо. Ударът срещна напречната греда, след което стражът на Нюкасъл отново се опита да се намеси, но технологията на голлинията показа, че има гол – 1-0.

Отговорът на „свраките“ бе мигновен и само 149 секунди след това Нюкасъл изравни, след като Хоселу засече с глава много добро центриране на Ричи отдясно.

Двубоят продължи в същия голов ритъм и в 18-ата минута Деле Али отново възстанови преднината на гостите. И този път в основата на попадението бе едно брилянтно центриране, направено от Орие, който намери по перфектен начин английския национал на далечната греда. Али засече с глава -2-1.

Второто полувреме започна силно за домакините. В първите секунди Диаме нацели страничната греда със силен шут, а в 51-ата минута Кенеди пропусна сам срещу вратаря. В 56-ата минута Дейвис центрира много остро от левия фланг и Сисоко засече от десетина метра, но Дубравка спаси по блестящ начин.

В 60-ата домакините бяха близо до равенството, но Лорис изби шут на Перес от малък ъгъл. Пет минути преди края Рондон можеше да ознаменува дебюта си за Нюкасъл с гол, но след изстреля му топката попадна в напречния стълб.