Ostava, Gravity Co. и Jeremy? – безкомпромисни на сцената на Летния театър

1
131
Добави коментар
uzunov1
uzunov1

Ostava, Gravity Co. и Jeremy? са три безкрайно различни като стил и саунд групи. Това, което ги обединява, обаче, е фактът, че и трите банди предизвикаха буря с появата си на родната музикална сцена и обърнаха представите на нашенци за музиката, която се прави в България.

Те започнаха да правят нещата така, както ги правят “навън” и не спряха до там. Разчупиха всички стереотипи и намериха своята публика, която им остава вярна. Защото, както казва Стефан Попов от Gravity Co. ”И трите групи винаги слагат музиката на първо място, без да правят компромиси”. 

Това доказаха трите банди с общия си концерт в Бургас. Те демонстрираха страхотен саунд, почти студийни вокали и вихър от емоции. Макар и по-малобройна от очакваното, публиката посрещна първия сет – този на Jeremy? със заряд, който бе осезаем във въздуха. Едно или две парчета бяха достатъчни, за да вдигнат на крака седналите по скамейките на Летния театър фенове.

А стигането до обичаната “Fake fruits” и кавъра “You’re the voice” изкара пред сцената почитателите на групата, които запяха с пълно гърло, заедно с вокалиста Ерсин Мустафов, който, на свой ред, не спести сили и чувство. Сетът завърши с едно от най-популярните парчета – “Hope”, за да остави без дъх меломаните, минути преди пред публиката да се появят и Gravity Co.

Скромен, видимо смирен и леко притеснен, Явор Захариев се появи и запя, след толкова дълго отсъствие от сцената, все едно гласът му не е излизал от форма. Бандата заложи на някои от най-популярните си парчета като “Mr. No One”, “Wings” и, разбира се, ефектния кавър на хитовата песен “Ain’t no sunshine”.

Вокалистът на Gravity Co. подканваше публиката да стане, да танцува, да се забавлява. И с всяка следваща песен от сета все повече и повече хора се струпваха пред сцената, за да отдадат от емоцията и енергията си. Групата почти успя да завърши сета си, но много бързо се върна на бис, изпълнявайки още две парчета.

Концертът завърши със сет на OSTAVA. Сякаш у дома си, вокалистът Свилен Ноев излезе на сцената и комфортът и удоволствието му заразиха всички присъстващи. Групата изпълни задължителното парче “Шоколад”, а по-късно разчувства публиката с “Океан”.

Снимки от концерта можете да разгледате в нашата Facebook страница.