Причината за катастрофата между Поморие и Ахелой е несъобразена скорост

1
192
Добави коментар
uzunov1
uzunov1

По ирония на съдбата, в дните, когато полицията провежда мащабна акция срещу безразсъдното шофиране, най-вече към морето, съботният ден бе белязан от тежка катастрофа на пътя между Ахелой и Поморие. Днес от ОДМВР – Бургас оповестиха подробности. Оказва се, че основната причина за инцидента е несъобразената скорост.

Припомняме Ви, че инцидентът се случи около 12:40 часа, в района на км 215 от главния бургаски път. Сблъскаха се кола и тир. Зад волана на лекия автомобил бе 21-годишен украинец, постоянно пребиваващ в Пловдив. По данни на полицията, той карал с несъобразена скорост, изгубил контрол над превозното средство и то се завъртяло на пътя. Последвал страничен сблъсък с ремаркето на тежкотоварния автомобил.

При инцидента пострадаха петима души. Сред тях е и водачът, който получил фрактура на ребро. Негови спътници били четирима украинци. 21-годишен, постоянно пребиваващ у нас, получил фрактура на ключицата. 26-годишен украинец пък е с фрактура на лявата ключица.

Най-тежко са пострадали двете момичета, пътуващи в колата – украинки на 19 и 20 години. И двете са с фрактура на таза. Към момента те са настанени в реанимационното отделение на бургаска болница, с опасност за живота.