4 видa женски дупета и ефективни упражнения за всяко от тях

1
131
Добави коментар
slavchev
slavchev

Има два вида жени: такива, които са обсебени от бюста си и такива, които се тревожат за бедрата си.

Ние искаме да ви помогнем по пътя към постигането на едно тяло, каращо околните да се обръщат след вас. Има 4 основни типа женски дупета: квадратни, кръгли, сърцевидни и V-образни. Д-р Джейн Леонард обяснява как всеки от тях е различен и какво означава това за вас.

1. Квадратна форма

Ако имате квадратна форма на задните части, мастната тъкан се разпространява около горната част на глутетата, а долната част е по-тежка. Ето защо трябва да се укрепят глутетите и да се вземе предвид диета с ниско съдържание на мазнини. Тази форма може също да означава, че сте устойчиви на стрес и имате стабилна имунна система.

Упражнения подходящи за квадратното дупе са:

Повдигане на краката -лягате насреани на земята и повдигате изпънат крака си във въздуха. Редувате краката.
Стълбичка – упражнения за слизане и качване по стълби.
Скачане с приклякане – класически клек, при изправянето подскачайте и се приземявайте на пръстите си.

2. Кръгла форма

Мъжете обикновено казват, че този тип фигура ги привлича най-много, тъй като тялото има “правилни” размери, но не зависи изцяло от тях. Също така, за жените с тази форма на таза се оказва, че имат по-лесно раждане.

С тази форма мазнината се съхранява в горната част на глутеалните мускули, а не отстрани, като при квадратната форма.

Упражнения подходящи за кръгло дупе са:

Сумо клекове – разтворете крака широко с пръсти на 45 градуса. Сколене настрани приклякайте, колкото можете по-ниско.
Мост – упражнение, което всеки знае. Лягате по гръб и се изправяте държейки тялото си на дланите и пръстите на краката си.
Разделяне на клекове – вземете тежести в ръце, подпрете единия си крак назад на пейка или нещо друго и клякайте на един крак. Сменяйте краката на всеки 15 клякания.

3. Сърцевидна форма

Формата на сърце е характерна за тялото с формата на пясъчен часовник, тя също така е много желана форма. Това е най-пълно в долната част дупе и все по-слабо към талията.

Лошата новина се крие във факта, че е много вероятно глутеалните мускули в тази форма да започнат да увисват, когато остарявате. Така че трябва да ги тренирате постоянно.

Упражнения подходящи за сърцевидно дупе са:

Странични наклони на гърба – поставете стъпалата си малко по-широко от раменете си и дръжте тежести. Накланяйте се наляво и надясно като повдигате срешуположната ръка при всяко накланяне.
Удъри – упражнението предтавлява удъри във въздуха съчетани с клекове.
Планк с екстри – от позиция за планк правете движения с краката си все едно бягате или се катерите.

4. V-образна форма

Естрогенният хормон и неговите нива са частично отговорни за тази форма. Естрогенът започва да намалява след менопаузата и причинява съхранение на мазнини в други части на тялото, особено в талията. По този начин задните части могат да започнат да губят обем, но не е толкова трудно да ги възстановите.

Упражнения подходящи за V-образно дупе са:

Дълбоки клякания – застанете пред огледало, за да правите упражнението правилно. Поставете краката си малко по-малко от ширината на раменете. Клякайте, сякаш се опитвате да седнете на стол зад вас. Дръжте гърдите си изправени, коленете си стабилни и гърба изправен.
Потъване в движение – с тежести в ръцете правете големи крачки, колкото се може повече прикляквайки до земята. Бавно се изправяйте и правете следващата крачка.
Клякане с подскачане – разтворете краката си по-широко от раменете. Започнете клякайки да скачате, докосвайки пода с една ръка. Сменяйте ръцете всеки път и не задържайте дъха си.

Харесване на това:

Харесвам Зареждане…

Свързани