Пилешки хапки в сладко-кисел сос

2
764
Добави коментар
ivanss
ivanss

История на пилешките хапки Бащата на пилешките хапки В съвременния хаос от информация ние знаем почти всичко за самите пилешки хапки, освен това, кой е отговорен за тяхното съществуване.

Знаем, че пилешките хапки са малки, солени, вкусни и ароматни късчета пилешко месо покрити със златиста хрупкава коричка. Знаем, че както децата така и възрастните ги обожават. Панираните пилешки хапки съществува в различни форми , има ги в почти всяка верига за бързо хранене, в почти всеки ресторант с детски менюта и в почти всеки фризер в супермаркетите.

Приноса за съществуването им обикновено се свързва с Макдоналдс, който е продал своите първи McNuggets през 1980 г. Но изобретателят на пилешките хапки е професор на име Робърт К. Бейкър, който починал през 2006 г. Той е създал първите замразени панирани пилешки хапки още през 1963. Робърт Бейкър е бил учен, изследовател и професор в Университета в Корнел, САЩ. За съжаление неговия основен принос към бързото хранене е заличен от учебниците по история. Неговата мисия била да намери начини и варианти, чрез които да убеди хората да ядат повече пилешко, внасяйки го на ежедневната си трапеза, тъй като по това време хората гледали на пилетата, като на машини за снасяне на яйца или неделни специалитети..

Робърт Бейкър и неговите ученици от Университета Корнел измислили първите версии на много други продукти, които днес се приемат за даденост, като пилешки хот-дог, пилешките колбаси, пилешки кюфтета, както и повече от 50 други хранителни продукта, направени от яйца и/или пилешко. Храните, които те изобретили, били описвани подробно в широко разпространени бюлетини достъпни за всеки, с цел да бъдат използвани и усъвършенствани.

Бейкър е израснал във ферма за производство на малки плодове на няколко мили от езерото Онтарио в САЩ. Изглежда, че първоначално е планирал да поеме семейния бизнес, тъй като бакалавърската му степен от Университета Корнел е била обвързана с производството на плодове в селското стопанство. Той имал план да стане професор в същия Университет, но тогавашната му съпруга го посъветвала да се насочи към нещо различно, за което той я послушал.