„Света Анастасия“ празнува с островно хоро, рибена чорба и гледка към залива

2
414
Добави коментар
uzunov1
uzunov1

Днес единственият обитаем остров по българското Черноморие – Света Анастасия – отбеляза своя празник. Посетителите имат възможността да се насладят на апетитната рибена чорба на готвача – чичо Митко, да притаят дъх пред гледката на целия бургаски залив, както и да се разходят с островното куче Анастасия, което прави компания на фараджиите, или пък с някоя от свободно живеещите там костенурки.

Събитието уважиха с присъствието си зам.-кметът Йорданка Ананиева, директорът на Регионалния исторически музей Милен Николов, стотици бургазлии и туристи, пристигнали с общинския катамаран “Анастасия” и с частните кораби “Кук” и “Афала”. За доброто им настроение се погрижиха танцьорите, музикантите и певците от фолклорен ансамбъл “Странджа”.

Това е единственият ден в годината, когато достъпът до върха на фара е свободен. Много гости се възползваха от възможността да зърнат гледката от най-високата точка на острова, да хапнат нещо вкусно, да разгледат интересната музейна експозиция и да се хванат на вече традиционното празнично хоро.