Николина Чакърдъкова: Живея втори живот

23
Добави коментар
plam
plam

„Аз имам шанса да живея втори живот. Да осъзная първия си и да продължа напред – с още по-голяма вяра и сила“, това разказва народната певица Николина Чакърдъкова в поредния брой на предаването „Горещо“.

Само преди няколко месеца любимката на много българи, която вдига зала 1 на НДК на хоро, претърпяла тежка операция за отстраняване на тумор в бъбрека.

„Имаше момент, в който си задавах въпроса: „Защо на мен се случи? Аз искам да живея! За мен животът е едно голямо богатство. Аз обичам децата си, искам да съм с тях“, споделя изпълнителката на „Сватба“ (вж. концертно изпълнение във Vbox7.com).

Николина Чакърдъкова (Chakardakova.com) казва, че разбрала за тумора случайно.

Тъй като не успявала да се справи сама с килограмите, й поставили гастрален пръстен, но след известно време започнала да усеща болка в коремната област. Изследванията обаче показали, че проблемът не идва от него.

„Докторът, който ме гледаше на видеозон, ми каза: „Николина, имаш голяма киста в бъбрека!“ По физиономията аз разбрах, че не е киста и само го попитах: „Докторе, имам ли разсейки?“.

Лекарите казали: „За съжаление не можем да направим само някаква безболезнена и невидима интервенция! Това е класическа операция – голям разрез, махане на ребро… Всичко, което трябва…“

Тя не губи време, но, както всеки човек, изправен пред подобно изпитание, преосмисля целия си живот преди операцията.

„Дали си бил добър, дали си оставил нещо след себе си, дали си живял пълноценно… Страшничко е. Ако нямаш нещо, за което да се хванеш, което да те закрепи, сигурно човек рухва и много ще го е страх…

Аз вярвах, че от утре, колкото и да е трудна и тежка операцията, колкото и в първите дни да си зле, то час след час ти започваш нов живот… И ето – минава трети месец, а само раната леко ми напомня какво се е случило.

Всичко отминава! Аз съм готова вече и за сцената!“, оптимист е тя.

Народната певица разказва за семейството си, за живота в Гоце Делчев, за гоблените, които се научава да шие, докато гледа децата си, за музиката, за ансамбъл „Пирин“ (Ensemble-Pirin.com) и за пътя към голямата сцена, за жената Николина Чакърдъкова, когато прожекторите изгаснат.

Интервюто с нея можете да гледате в събота (24 октомври) от 22,40 ч. по Нова телевизия.