Хеликоптери на МВР на лов в ниви с марихуана

3
136
Добави коментар
angel_taxi2
angel_taxi2

Спецакцията продължава вече цяло денонощие

Хеликоптери на лов за канабис. При спецакция на „Гранична полиция” бяха открити и унищожени тонове насаждения. Спецакцията тече вече 24 часа, а униформените са успели да заловят и унищожат 20 тона ниви в планините в Благоевградско.

Нивите са в непристъпна местност около село Драгуш.

„Теренът е изключително труден и за да бъдат открити тези ниви, най лесно става от въздух”, обясни гл. комисар Светлан Кичиков, директор на ГД ”Гранична полиция”.

Точно в 12.00 часа хеликоптерите тръгнаха на поредните си полети, за да търсят ниви с марихуана. Земеделците отричат нивите с канабис да са техни.

„Една част от тях се признават за виновни. Други са с различни оправдания и алиби, включително, че се намират в този район за гъби”, обясни ст. комисар Николай Хаджиев, директор на ОДМВР-Благоевград.

Макар местните да твърдят, че никой в региона не се занимава с отглеждането на марихуана, стръковете могат да бъдат открити и на пътя.

От началото на година властите са задържали 58 тона канабис. Един килограм сух канабис върви между 3000 и 5000 лева в зависимост от качеството и количеството. Така, дори с най-ниска цена, печалбата от задържаните и унищожени количества би била над 17 000 000 лева.

Задържани са 12 души. Акцията ще продължи, докато МВР не унищожи всички ниви.