Бежанка срещна своя мъчител от ИДИЛ в Щутгарт, германската полиция се оказа безсилна и тя избяга на по-сигурно в Ирак

1
149
Добави коментар
angel_taxi2
angel_taxi2

Тинейджърка от племето йезиди, която потърсила спасение в Германия от джихадистите на Ислямска държава, се прибра обратно в Ирак, след като срещна в Щутгарт своя мъчител.

Ашвак Тало се разхождала из германския град, когато била спряна от Абу Хуман. Навремето той я бил купил за 100 долара и я държал като робиня. „Замръзнах като видях лицето му. Това беше Абу Хуман, същата страшна брада и грозно лице,“ разказва тя. Тогава той й казал: „Аз съм Абу Хуман, ти беше с мен навремето в Мосул. Знам къде живееш, с кого живееш и какво правиш.“ Ашвак веднага разказала на своя брат какво се е случило и след това докладвали за инцидента в германската полиция, която успяла да идентифицира мъжа благодарение на охранителните камери.

Обаче се оказало, че нямат основания да го арестуват, тъй като Абу Хуман бил регистриран като бежанец в Германия. Тогава тинейджърката решила да се върне обратно в Ирак, вярвайки, че в Кюрдистан ще бъде в по-голяма безопасност. Там живее и баща й. „За нищо на света няма да се върна в Германия,“ казва тя. През август 2014 г. тя била отвлечена от бойци на Ислямска държава, които бяха подложили йезидите на истински геноцид.  

През октомври успяла да избяга. През 2016 г. тя видяла Абу Хуман в Германия, а за втори път това се случило след няколко месеца. Накрая решила да избере по-сигурния живот в Ирак.

https://www.youtube.com/watch?v=s48EHwg7uh4

 

https://www.blitz.bg/svyat/bezhanka-sreshchna-svoya-mchitel-ot-idil-v-shchutgart-germanskata-politsiya-se-okaza-bezsilna-i-tya-izbyaga-na-po-sigurno-v-irak-video_news620835.html