Задържаха 12 души за разпространение на наркотици, полицията унищожи 20 тона канабис

1
161
Добави коментар
angel_taxi2
angel_taxi2

20 тона канабис са били унищожени само за денонощие при съвместна операция на Гранична полиция и Областната дирекция на МВР-Благоевград. Полицаите набелязваха нивите, засадени с канабис, с хеликоптер. След това унищожаваха насажденията.

Светлан Кичиков, главен комисар:

„Терена е изключително труден, достъпът е ограничен и за да бъдат открити тези ниви, най-бързо, най-точно и най-лесно става от въздуха.“

Николай Хаджиев, ст. комисар ОДМВР Благоевград: Благоприятни са метеорологичните условия за отглеждането тука на този вид наркотични насаждения и затова се отглеждат. От началото на сезона до момента имаме значително повече открити количества намерен и унищожен канабис в сравнение с предходната година и затова беше и разпоредена тази операция.

От началото на година в района на Петрич са открити и унищожени общо 58 тона канабис. Много от местните хора садят от забраненото растение, защото така разчитат на бърза печалба, а рискът да бъдат заловени и минимален, защото канабисът обработват обикновено в труднодостъпни територии.

Акцията срещу канабиса в Петрич ще продължи до петък.

 

Задържаха 12 души за разпространение на наркотици, полицията унищожи 20 тона канабис