5 зелени рецепти за детокс

1
251
Добави коментар
wenip
wenip

Да се заредим с пролетно настроение и ценни витамини с няколко рецепти за смути. За целта ни трябва само блендер, а още по-добре – модерният напоследък нутрибулет. Всички плодове и зеленчуци се измиват добре, обелват се, нарязват се на парчета и след това се разбиват до течно състояние. Да ви е сладко и полезно!

Спанак + киви + банан Добавете към спанака 1 банан и 1 киви. Това придава чудесен вкус на напитката, а от друга страна, се получава засищаща и вкусна закуска.

Авокадо + краставица + ябълка + джинджифил Добавете към един плод авокадо средно голяма ябълка и 1 краставица за придаване на свежест, а няколко малки късчета джинджифил правят напитката леко пикантна. Това смути е много полезно за имунитета. И със сигурност за няколко часа няма да се чувствате гладни.

Ябълка + авокадо + зелена салата + киви Напитката от ябълка, авокадо и киви може да бъде допълнена чудесно с няколко листа свежа зелена салата. При много ниската си калорийност този сок притежава свойството да възстановява правилната обмяна на веществата и да пречиства организма. В него има и много желязо.

Краставица + магданоз Отлична лека напитка за вечерта. Краставицата съдържа 90 на сто вода, така че полученото смути чудесно утолява жаждата при горещо време. Ако добавите и няколко клонки свеж магданоз, се получава много добра комбинация от свежест и полза.

Авокадо + зеле + спанак Смята се, че това смути е изключително подходящо за пречистване на организма. Зелето съдържа лесно усвоими белтъчини, захар и много фибри. В съчетание със засищащото авокадо и полезния спанак се получава много хранителна напитка.