Никога повече няма да слагаш тоалета хартия върху седалката, след като разбереш защо това е…

1
123
Добави коментар
slavchev
slavchev

loading…

Много бързо можеш да се отвратиш от обществените тоалетни. За съжаление, на много от нас ни се е налагало да ги ползваме.

Като влизаме, винаги се замисляме как да го направим една идея по-хигиенично, все пак как да сме сигурни кой е бил там преди нас? Често прибягваме до това да слагаме тоалетна хартия и си мислим, че по този начин сме една идея по-защитени. Истината е, че това въобще не е хигиенично.

Препоръчително е изобщо да не се слага тоалетна хартия или да се забърсва с нея, защото седалките сами по себе си са много умело проектирани. Всички си мислят, че те са обхванати с микроби от предишни ползватели и че може да се заразят със стомашно-чревни инфекции или дори по-лоши неща, но това не е така. Самите седалки имат специална форма и гладка повърхност, което дори предотвратява развъждането на бактерии върху тях.

В допълнение микробите не могат да се размножават отгоре, обаче ако сложим тоалетна хартия… това вече е друга тема.

Общоизвестно е, че почти никой не поставя капака на тоалетната надолу след използването и пускането на водата. В резултат на това всички тези микроби се разпространяват из стаята и обратно на тоалетната чиния. Тоалетната хартия е идеалното място, на което всички микроби да се съберат. Именно по този начин заразите могат да стигнат до теб, ще докоснеш тоалетната хартия, после несъзнателно и лицето си и по този начин ще влязат по-лесно в твоето тяло.

Същото се отнася и до обществените кранове и сушилни за ръце.

Всички ние ги използваме, а те са източник на много микроорганизми. В действителност скорошно проучване показва, че електрическите сушилни са огромен разпространител на бактерии. Оказва се, че електрическите сушилни влияят върху въздуха и по този начин разпръскват микробите и вирусните частици във въздуха. Препоръчително е да се ползват хартиени кърпи за ръце.