Лудогорец спря победния рейд на ЦСКА – SportVox

1
79
Добави коментар
sheri
sheri

Отборът на Лудогорец нанесе първа загуба на ЦСКА в Първа лига, след като надигра „червените“ с 1-0 на „Лудогорец Арена“ в супердербито на петия кръг.

Първата по-добра възможност за гол се откри пред домакините след удар от фаул на Марселиньо в 13-ата минута, но Черняускас изби топката. Гостите отговориха с удар с глава на Стивън Перейра след центриране от корнер на Тиаго, но кълбото мина покрай гредата.

В средата на първото полувреме Натанаел пусна страхотен пас към Вандерсон вдясно. Той остана сам срещу Черняускас, но не успя да го преодолее. Топката остана в бразилеца, който се обърна и с чудесен прехвърлящ удар вкара за 1-0.

ЦСКА отговори с далечен шут на Тиаго, но Броун улови топката. До почивката играта се изнерви доста и реферът показа няколко картона.

Пет минути след почивката Върджил Мисиджан направи добро двойно с Марселиньо, остана в чиста позиция, но стреля слабо в ръцете на Черняускас.

В 57-ата Вандерсон се откъсна сам в наказателното поле, но не успя да нанесе удар и топката бе уловена от вратаря на гостите.

В 77-ата минута Тиаго бе близо до изравняването след страхотен прехвърлящ шут от фаул, но кълбото кацна на напречната греда.

След успеха Лудогорец е трети в класирането с 10 точки, а ЦСКА падна на второ място с 12.