Опарени от фалита на „Олимпик“ се събират на Протест срещу „спането“ на КФН

1
154
Добави коментар
uzunov1
uzunov1

Нов протест на клиентите на фалиралото застрахователно дружество “Олимпик” започна тази сутрин, в 9:00 часа, в столицата. Проявата е под надслов срещу “спането” на Комисията за финансов надзор и ще продължи до 11:00 часа.

”Те трябваше да надзирават застрахователните компании и да разберат, че “Олимпик” фалира и ще завлече парите ни. Вече ще искаме уволнения и оставки на Председателя и служителите на КФН, които 3 месеца не са си свършили работата”, гласи обявлението за днешния протест.

Това е поредната проява, следствие от ликвидацията на гръцката компания. Както вече Ви информирахме, днес премиерът Бойко Борисов ще се срещне с финансовия министър Владислав Горанов и ръководството на Комисията за финансов надзор, за да обсъдят ситуацията и да предложат на българските евродепутати да направят законови предложения в европейското законодателство.

Припомняме Ви, че покритието на общо 197 551-те полици “Гражданска отговорност” с логото на “Олимпик” изтече преди дни. Към момента КФН чака информация от надзорния орган по застраховането на Република Кипър относно начините за обезщетяване на засегнатите от фалита на компанията.