В събота пускат ремонтирания участък на бул. „България“ в София. Затварят другия до 10 септември

1
159
Добави коментар
SkandalMedia
SkandalMedia

В събота, 25 август, пускат движението по бул. „България“ в участъка от бул. „Акад. Иван Евстатиев Гешов“ до „Гоце Делчев“. След това започва преасфалтирането на същия участък, но в посока центъра. Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова, която провери ремонтните дейности.

 „От днес започна полагането на първия слой асфалт върху метална мрежа, която съм поискала да бъде монтирана по цялото протежение на булеварда, за да бъде по-здрав асфалтът в участъка. Ако срокът бъде спазен и в събота пуснем този участък, тогава ще може да затворим другото платно и да обърнем движението. Имам уверението, че до 9 септември ще приключи ремонтът и на другото платно и на 10-и ще пуснем изцяло движението по булеварда”, поясни Фандъкова.

Тя уточни, че в ремонтираните участъци се работи бързо, но това в никакъв случай не трябва да е за сметка на качеството и припомни, че в договорите с фирмите са заложени огромни санкции.

Столичният кмет добави, че ремонтираният участък е около 1 км, както и че стойността за преасфатирането на целия бул. „България“, който е близо 8 км, възлиза на 13.5 млн. лева.

Фандъкова добави, че плановете на общината са догодина да бъде ремонтиран участъкът от НДК до бул. „Акад. Иван Евстатиев Гешов“, в който се образуваха коловози, както и участъкът от „Гоце Делчев“ до „Околовръстния път“. Столичният кмет не изключи варианта да се работят и успоредно, но на този етап все още не ясно как ще се процедира.

Кметът обяви още, че днес е пуснат и новоремонтираният бул. „Христофор Колумб“. От вторник започва цялостният ремонт на Източната тангента в участъка от кръговото на бул. „Христофор Колумб“ до кв. „Христо Ботев“. За времето на ремонта движението в участъка ще бъде спряно. Очаква се той да приключи до 15 септември.