Борисов освободи служителя в правителствената пресслужба, ударил журналистка

2
271
Добави коментар
SkandalMedia
SkandalMedia

Инцидентът стана при посещението на премиера на могилата Малтепе

По разпореждане на министър-председателя Бойко Борисов служителят на „Правителствената информационна служба“ Любомир Методиев е освободен от длъжност. Въпреки, че Методиев поднесе публично своето извинение, съобщиха от правителствената пресслужба.

„Правителствената информационна служба“ не може да си позволи да бъде обвързвана с този инцидент. Подобно поведение и отношение към представителите на медиите е неприемливо и е в противоречие с принципите на работа на „Правителствената информационна служба“, се казва в съобщението на правителствената пресслужба.

БГНЕС припомня, че посещението на премиера Борисов на могилата Малтепе на 18 август причини на пловдивска репортерка, кореспондент на две столични издания, обездвижване на ръката за период от 20 дни. Тя бе ударена от Любомир Методиев при спор с него, но болката е била толкова голяма, че журналистката си тръгна от събитието почти веднага след това, а по- късно е потърсила лекарска помощ. Инцидентът не е забелязан от премиера. Когато по-късно бе попитан от медиите каква ще бъде неговата реакция на случилото се, той нареди на Методиев веднага да намери телефона на репортерката и да й се извини. По- късно тя публикува писменото му извинение в социалните мрежи.