Двама министри и КФН ще работят с клиентите на „Олимпик“

1
178
Добави коментар
uzunov1
uzunov1

Народното събрание възложи на вицепремиера и министър на външните работи и на министъра на финансите съвместно с Комисията за финансов надзор да предприемат действия за търсене на възможности за оказване на помощ (включително при необходимост на правна помощ) на лицата, сключили със застрахователна компания “Олимпик” договори за задължителна застраховка “Гражданска отговорност”, чието действие е прекратено след 17 август 2018 г. във връзка с отнемане на лиценза на застрахователя. Решението, предложено от ГЕРБ, беше прието със 107 гласа “за”, 5 “против” и 39 “въздържал се”.

Парламентът задължи КФН да представи доклад на НС за осъществения от нея надзор върху дейността на “Олимпик”, заедно с информация за собствеността на застрахователя и направените от него вноски в Гаранционния фонд, както и информация за актуалното състояние на Гаранционния фонд.

В срок до 7 септември министрите на външните работи и на финансите и председателят на КФН трябва да информират парламента за предприетите действия по случая, а КФН да представи доклада си.

Със 73 гласа “за”, 26 “против” и 74 “въздържал се” мнозинството в парламента отхвърли проекторешението на БСП, което предвиждаше да се предприемат действия по търсене на възможности за възстановяване на платените суми и гарантиране на права на лицата, сключили застрахователни договори за задължителна застраховка “Гражданска отговорност” със застрахователна компания “Олимпик”, чието действие е прекратено на 17 август 2018 г.