19-годишен, а вече с три присъди. Чака го и четвърто дело

1
94
Добави коментар
angel_taxi2
angel_taxi2

19-годишният Калоян Димитров, който в понеделник бе заловен с крадена кола, след като камера го засне да я кара, бе задържан за 72 часа от прокуратурата. Повдигнато му е обвинение за посегателството над автомобила.

То е поредното в досието му, в което личат 3 присъди от цялата гама на Наказателния кодекс – за кражба, измама и грабеж. Срещу него има и висящо дело за нанасяне на телесна повреда.

Първите си две престъпления Димитров извършва в рамките на 6 дни. На 4 юли 2016 г. вечерта Калоян се разхождал в парка „Св. Троица“ в София. Видял, че Светлана Захарова седи сама на пейка и говори по телефона. Затичал се, изкълчил ръката на жената и задигнал телефона ѝ. За късмет на Захарова наблизо имало полицаи и тя им казала за грабежа.

След минути други полицаи спрели 17-годишния тогава Димитров и го проверили, тъй като нарушавал вечерния час за непълнолетни – минавало 23,40 ч. Докато правели справка на младежа, те чули по радиостанцията за грабежа. Димитров веднага си признал и върнал телефона.

Заради чистото му досие го пуснали след 24 ч. На 10 юли обаче Димитров отново бил заловен след серия кражби. Той се похвалил на двама приятели, че носи газов пистолет и предложил да обират коли, пише „24 часа“.

„Ще взема радиата“, казал на приятелите си. Заради незнание обаче той задигнал само панелите на касетофоните на паркираните в столичния кв. „Гевгелийски“ коли. Момчето и другарите му били хванати, след като случаен мъж ги видял от балкона и подал сигнал в полицията.

Калоян успял да скрие газовия пистолет в патрулката. Оръжието било намерено, едва след като полицаите освободили Димитров. Той обаче се похвалил на съратниците си, които го издали при разпитите.

Едва 3 месеца след 2-те престъпления Димитров измамил мъж, че брат му е в ареста и трябва да даде 60 лв., за да го освободят.

Димитров сключва споразумения с прокуратурата и по 3-те случая, но в обратен ред. За измамата е наказан с обществено порицание, а за другите две – с пробация. Измъкнал се леко, защото върнал откраднатото и бил непълнолетен.

Срещу него се води и дело за телесна повреда – счупил ръката на мъж, който не му бил симпатичен.

Последното „геройство“ на Димитров е от неделя, когато задига „Пежо експрес“ в кв. „Орландовци“. Калоян видял как собственичката го оставя с работещ двигател и влиза в магазин. Без да му мисле, се вмъкнал в колата и отпрашил.

Жената се обадила в полицията и на следващия ден камера от видеонаблюдението на Столичната община засякла изчезналата кола. Служителите предали сигнала на полицаите от 4-о РУ, които опитали да спрат младежа. Той обаче натиснал газта и последвала 10-минутна гонка. Полицаите затворили пътя му и Димитров хукнал да бяга пеша, но бързо бил заловен пред 22-о СУ.

 

https://www.dnes.bg/notifikacii/2018/08/22/19-godishen-a-veche-s-tri-prisydi-chaka-go-i-chetvyrto-delo.385694