Адвокатът на Тръмп заяви, че е плащал на жени да си мълчат за аферите на шефа му

1
140
Добави коментар
uzunov1
uzunov1

Личният адвокат на Доналд Тръмп – Майкъл Коен заяви в съда, че е платил на две жени да си мълчат за аферите на шефа му по време на предизборната кампания на настоящия американски президент през 2016-а година. По думите на юриста, заповедта за това дошла лично от началника му, предава Ройтерс.

Коен отговаря пред Темида по общо осем обвинения, включително за укриване на данъци, банкова измама, злоупотреба със средства от фонда за предизборната кампания на Тръмп. Пред съда той пледира “виновен” и направи няколко тежки признания, инкриминиращи държавния глава на САЩ, макар в началото на процеса да твърдеше, че стои плътно зад бившия си шеф. Въпреки че не изрече името на президента в съдебната зала, намеците му бяха повече от красноречиви.

Според признанията на Коен, той дал 130 000 щатски долара на порно звезда и други 150 000 щатски долара на бивша Плейбой моделка. Според настоящия адвокат на Тръмп, парите били дадени единствено, за да спестят на семейството му срамните обвинения в публичното пространство. Самият президент обаче отрича да е имал извънбрачни връзки не само с двете жени, на които било платено, но с когото и да било.