Окончателно: 4 години затвор за убиеца на наркодилъра „Костов“

1
140
Добави коментар
uzunov1
uzunov1

Върховният съд потвърди присъдата на признатия за виновен в убийството на наркодилъра Иван Попов, известен под прякора “Костов”. Наказанието, което той ще трябва да изтърпи, е четири години затвор.

35-годишният помориец ще трябва да заплати на пострадалото семейство сумата от 100 000 лева, представляваща обезщетение за претърпените от престъплението и разноските по делото на втората инстанция. 

Припомняме Ви, че 33-годишният криминално проявен мъж бе застрелян през ноември 2015-а година на крайбрежната алея в Поморие. Извършителят бе задържан часове след деянието във фамилната му къща в крайморското градче. Оръжието на убийството се оказа незаконно притежавано.

Съдебният акт на Апелативен съд – Бургас,  с който е потвърдена първоинстанционната присъда, беше протестиран от прокуратурата и обжалван от страните пред Върховния касационен съд. В решението на ВКС е посочено, че след направения касационен контрол магистратите не намират основания за намеса в атакувания съдебен акт, поради което той следва да бъде оставен в сила.

Решението не подлежи на обжалване.