ПСВ на крачка от групите на ШЛ :: Скандал – всички скандали | новини, икономика, еко, спорт, свят, анализи, шоу, справочник,…

1
116
Добави коментар
SkandalMedia
SkandalMedia

Дониел Мален вкара гол с глава в 89-ата минута, с който донесе победата на ПСВ Айндховен с 3:2 като гост на БАТЕ Борисов в първа среща от плейофите за място в групите на Шампионската лига по футбол. Минута по-рано Александър Хлеб изравни за домакините.

БАТЕ Борисов започна по-добре срещата и поведе в резултата още в 9-ата минута с попадение на Яси Туоминен. Холандският шампион направи обрат с голове на Гастон Перейро от дузпа в 35-ата и на Ирвинг Лосано в 61-ата минута.

„Започнахме много зле. Първите 20 минути бяха най-лошото, което съм виждал като игра този сезон. Но в един миг всичко се промени. Трудно е да се опише, понякога се случва изведнъж“, каза старши треньорът на ПСВ Марк Ван Бомел.

Хлеб направи 2:2 две минути преди края на двубоя, но в следващата атака 19-годишният Мален донесе победата на холандския тим.

В Лисабон Бенфика и ПАОК направиха 1:1 в първия мач между двата тима за място в групите на Шампионската лига. Пици даде аванс на домакините с гол от дузпа в края на първото полувреме, но гърците изравниха след гол с глава на Амр Варда.  Отборът на Бенфика доминираше, но пропусна своите шансове, които сега са на страната на гръцкия тим, който ще бъде домакин на реванша.

„Трябва да мислим позитивно. Можем да постигнем добър резултат в Гърция“, каза футболистът на Бенфика Алекс Грималдо.

Цървена звезда и Залцбург завършиха 0:0. Австрийският тим игра по-добре в сръбската столица, но не успя да стигне до гол. В края на мача вратарят на Залцбург спаси удари на Милош Дегенек и Велико Симич.