Задържаха трима, печатали фалшиви дипломи за основно образование

1
138
Добави коментар
uzunov1
uzunov1

Полицаи задържаха трима мъже, заподозрени в участие в престъпна група, изготвяла и разпространявала фалшиви дипломи за завършено основно образование.

Спецакцията е реализирана на 22-ри август, в района на казанлъшкото село Шейново. Служителите на реда спрели за проверка лек автомобил „Пежо“ и при последвалото претърсване в него открили 10 неистински дипломи за завършено основно образование. Шофьорът бил задържан веднага. Става дума 45-годишен мъж, в чийто дом били намерени и иззети  множество ксерокопия на лични карти, снимки на лица и компютърни конфигурации.

В хода на операцията криминалистите претърсили офис и жилище в града, собственост на  39-годишен местен жител. Оттам те иззели печати на учебни заведения, ксерокопия на лични карти, компютърни конфигурации и магнитни носители на информация. Мъжът също бил задържан. Третият арестуван е 33-годишен, заподозрян в съучастничество.

По случая е образувано досъдебно производство за престъпление по чл.308, ал.2 от НК, работата по документирането му продължава под надзора на прокуратурата.