Опасно бурно море по черноморското крайбрежие :: Скандал – всички скандали | новини, икономика, еко, спорт, свят, анализи,…

1
156
Добави коментар
SkandalMedia
SkandalMedia

Силен вятър и огромни вълни налагат забрана за влизане във водата

Бурно е морето по българското черноморско крайбрежие. Вълнението е 3 бала и на много плажове е забранено влизането във водата.

След дъждовния юли, август се оказа с по-бурно море от обичайното. За съжаление дните за спокойно плуване бяха изключително малко. Флагът на плажа във Варна по обед е жълт, но следобед се вдига висока вълна, която променя сигнализацията в червено и създава опасност за плажуващите.

Силен вятър и огромни вълни налагат забрана за влизане във водата, означена с червен флаг. След силното вълнение следва мъртво. Появяват се ями, а отразената вълна от брега се стреми да се върне в морето. Създават се подводни невидими реки.

Спасителите съветват туристите да не срамуват и да викат за помощ, защото човешкият живот е много ценен. Ако са на неохраняем плаж, да не се стремят с всички сили да излизат пряко на брега, а да пробват да излязат от морето под някакъв ъгъл. Така според спасителите може да си спестите силите си и и да спасите живота си.