Серина и Винъс може да се срещнат още в третия кръг :: Скандал – всички скандали | новини, икономика, еко, спорт, свят,…

1
159
Добави коментар
SkandalMedia
SkandalMedia

Сестрите Серина и Винъс Уилямс може да се срещнат още в третия кръг на Откритото първенство на САЩ по тенис. Двете американки попаднаха в най-горната четвърт на схемата, в която водачка е лидарката в световната ранглиста Симона Халеп (Румъния).

Шесткратната шампионка в Ню Йорк Серина Уилямс е поставена под номер 17 и ще стартира срещу Магда Линете от Полша. Победителката през 2000 и 2001 година Винъс Уилямс, 38-годишна, пък започва срещу друга бивша шампионка – Светлана Кузнецова (Русия). 33-годишната Кузнецова, която се включва с „уайлд кард“, триумфира на „Флашинг Медоус“ през 2004 година.

Халеп, полуфиналистка през 2015 година, пък ще играе в първия кръг срещу Кая Канепи (Естония).

В тази четвърт е и двукратната шампионка в турнирите от Големия шлем Гарбине Мугуруса. 12-ата в схемата испанка ще ще стартира срещу китайката Шуай Чжан.

Финалистката от 2016 година и номер 8 в схемата Каролина Плишкова също попадна в най-горната част на схемата. Тя ще играе срещу Зарина Диас (Казахстан).

Защитаващата титлата си и трета в схемата Слоун Стивънс (САЩ) е във втората четвърт и започва срещу Евгения Родина (Русия).

Още в третия кръг Стивънс може да срещне двукратната финалистка през 2012 и 2013 година Виктория Азаренка (Беларус), чиято първа съперничка в Ню Йорк от 2015 година насам е Виктория Кузмова (Словакия).

В долната половина номер 2 в схемата и двукратна финалистка през 2009 и 2014 година Каролине Вожняцки ще започне срещу шампионката на „Флашинг Медоус“ през 2011 година Саманта Стоусър (Австралия).

Победителката през 2016 година и номер 4 Анджелик Кербер (Германия) стартира срещу рускинята Маргарита Гаспарян.

Друга бивша шампионка Мария Шарапова (Русия) ще играе срещу квалификантка. Победителката през 2006 година е 22-а в схемата.

Номер 5 Петра Квитова от Чехия пък ще започне срещу Янина Викмайер (Белгия).