Аз редувам маска 2 и 3 през ден и всички пигментни петна изчезнаха, финните бръчки се заличиха, а кожата ми стана като на бебе

1
172
Добави коментар
slavchev
slavchev

Кожните промени са едни от най-видимите признаци на стареене.

Доказателство за възрастта са бръчките и увисването на кожата, както и пигментационните петна, разширените пори (не непременно с черни точки) и избледнелия цвят на кожата. Но възрастовите петна също са естетически дефект, който поражда доста женски комплекси. Те могат да бъдат резултат от излагане на слънце, бременност, хапчета анти бебе, стрес, вродени проблеми с щитовидната жлеза.

Редакционната ни колегия ще сподели с вас рецепти за ефективни маски за лице, които премахват такива проблеми като пигментация и петна и спомагат за изглаждане на бръчките на кожата. Всички те се състоят от налични естествени съставки. Основното нещо е да го правите редовно.

Маска за лице с яйце 

Минете морковът на ренде. Разбъркайте 1 яйце и добавете 1 чаена лъжичка към него настъргани моркови, разбъркайте. На чиста кожа на лицето и шията, прилагайте маска с нежни масажни движения. Оставете я за 30 минути, след това я изплакнете с хладка вода. Нанесете върху кожата тънък слой овлажняващ крем или бадемово масло.

Ако имате силно изразена пигментация правете маската ежедневно в продължение на 10 дни, след това направете почивка за една седмица и продължете да я прилагате 2-3 пъти седмично. След един месец петната ще изчезнат и самата кожа ще стане стегната и ще се превърне в супер гладка. Не се притеснявайте, морковите няма да я оцветят.

Маска с магданоз За хубава кожа препоръчваме да въведете магданоз в ежедневната си диета. 

Също така е подходящ за външна употреба. За да подготвите ефективна маска, разбъркайте 1 ч.л. нарязани пресни листа от магданоз с 1 ч.л. лимонов сок и 1 ч.л. овесено брашно. Размесете добре всичко.

Нанесете сместа върху кожата много внимателно, оставете да действа за 20 минути и измийте със студена вода. Нанесете овлажняващ крем. Тази маска е по-добре да се направи вечер, в края на краищата, в допълнение към избистрящия и повдигащ ефект, тя подхранва кожата и я прави кадифена. Можете да правите маска всеки ден, ако кожата ви е склонна към омазняване. Ако кожата е суха, два пъти седмично ще бъде достатъчно.

Бананова маска 

Поставете бананови кори на лицето си в продължение на 20-30 минути. Изплакнете с хладка вода. Не забравяйте да приложите овлажняващ или подхранващ крем. Бананите функционират като мек пилинг: премахва кожния слой на кожата и премахва пигментните петна . Поради това ви съветваме да не използвате средства с наличие на алкохол или спирт в дните, когато прилагате банановата маска.

Можете да направите маска няколко пъти в седмицата. Кожата ще бъде твърда, матирана и отпочинала на външен вид. Ако кожата е много суха, можете да добавите малко натурална заквасена сметана към маската.

Маска от патладжани 

В сезона на зеленчуците ви съветваме да опитате да направите маска от патладжан. Увийте парче марля в прясно изпечен патладжан (или пюре от него). Поставете марлята на лицето за 20 минути. След процедурата изплакнете лицето си с топла вода. За да се постигне желаният резултат, маската трябва да се извършва ежедневно. Нанасяйте 3 седмици и петната ще изчезват.

Опитайте се да изберете най-подходящата за себе си маска като пробвате всички и видите коя ще реагира най- добре на лицето ви. Или ги заменяйте. При редовна употреба ще забравите за досадните възрастови петна. В допълнение, естествените съставки ще направят кожата по-еластична и опъната .

Кажете ни в коментарите дали използвате естествени маски или все още предпочитате готови продукти. Също така споделете рецепти за прекрасните маски с приятелите си в социалните мрежи!

Източник: Lifebg.net

Свързани