Бургас изпраща лятото с бегачески фестивал

1
158
Добави коментар
uzunov1
uzunov1

В началото на Европейската седмица на мобилността/European Mobility Week Бургас ще бъде домакин на първия си бегачески фестивал. Състезанието ще премине под мотото ”Бургас рън” и ще комбинира спорта със своеобразна туристическа обиколка, разкриваща пред участниците някои от най-популярните и красиви забележителности в града – Морската гара, Морското казино, Летния театър, Пантеона и други.

За ден бургазлии и гостите на града ще имат възможността да оставят настрана моторните средства и да се насладят на бургаската атмосфера в последните летни дни. Фестивалът ще се състои на 16 септември следобяд. Желаещите да се включат трябва да се запишат до 12-и септември в една от трите категории: 

* 1.5 км бягане за деца (5-13 г.)

* 1.5 км бягане с бебешки колички

* 5/10 км бягане

Гостите на феста ще имат възможността да се насладят на спортни демонстрации, цветно парти с приятна музика, да изпробват алтернативни методи за придвижване, както и да посетят шатрите на различните изложители. Ще има и специална зона, обособена за тестдрайв на различни алтернативни превозни средства. Очакват ви много забавления и весело настроение!

ПРОГРАМА: 13:00 – Начало с Dj Ivo Happy 14:30 – 15:45 – Получаване на стартови номера 16:00 – Старт бягане 1.5 км 16:30 – Старт Бягане 5/10 км 19:00 – Томбола + концерт