Какво може да се случи с вашето тяло, ако пиете 2 чаши комбуча всеки ден

1
204
Добави коментар
slavchev
slavchev

Няма магическо хапче, което да излекува всички болести.

Но има суперхрани, които ще ви помогнат да отслабнете и да подобрите състоянието на кожата и здравето си като цяло. Например – комбуча, напитка, която има вкус като лимонада. Просто пийте 2 чаши на ден и ще видите за какво говорим!

Събрахме 7 причини да пие комбуча ежедневно.

Как да приготвим напитката комбуча?
 

За да я направете сами, имате нужда от:

1 чаена гъба комбуча (може да се купи в интернет или от био магазини);
3-4 литра чиста вода;
5-6 пакетчета органичен черен чай или 3 супени лъжици чай на листа;
1 чаша нерафинирана захар или кокосова захар;
1 голям стъклен буркан (стерилизиран);
марля и гумена ластичка.

Сварете водата.
Варете чая 7 минути.
След това извадете пакетчетата и добавете захар във водата.
Разбъркайте захарта до пълно разтваряне и оставяйте водата да се охлади.
Изсипете охладената вода в голям стерилизиран буркан.
С чисти ръце леко поставете гъбата в чая.
Покрийте с марля и затегнете гърлото на буркана с гумена ластичка.
След една седмица ще можете да изпиете първата прохладна чаша камбуча.
Когато е готово, можете да добавите малко ягоди, джинджифил, босилек или лимон.

7. Комбуча увеличава вашата енергия!

Комбуча допълва липсата на енергия в тялото и облекчава симптомите на анемия като летаргия, сънливост и слабост. Също така съдържа малка доза кофеин и витамини В, които спомагат за повишаване на енергийните нива. Благодарение на всички витамини и минерали в състава, комбуча подобрява състоянието на тези, които редовно се сблъскват с физически и психологически стрес и се чувстват изтощени или изпитват слабост.

6. Комбуча предпазва вашите стави.
 

Най-известната полезна характеристика на комбуча е бързата и ефективна помощ за тези, които страдат от ставни заболявания. Комбуча съдържа глюкозамин в най-достъпната форма на тялото ни, в сравнение с повечето лекарства. Това съединение стимулира производството на хиалуронова киселина, която позволява на съединителната тъкан да абсорбира влагата и да поддържа структурата и хидратацията си. По този начин използването на тази напитка не само осигурява гъвкавост на тялото, но също така предотвратява преждевременното образуване на бръчки.

5. Комбуча убива бактериите

Комбуча потиска растежа и развитието на патогенната микрофлора, поради ниската си киселинност. Оцетната киселина и катехините в нея убиват повечето известни патогени, дори и салмонела и Е. coli.

Ако страдате от гъбична инфекция,  комбуча може да ви помогне. Благодарение на изследванията, проведени в Университета Корнел, е установено, че комбуча е ефективна при лечението на тази инфекция, както и бактериална инфекция, която обикновено причинява язва на дванадесетопръстника.

4. Комбуча има антиоксидантно действие

Полифенолите и аскорбиновата киселина в чая са известни със своите антиоксидантни свойства. По време на приготвянето на комбуча, активността на тези компоненти значително се увеличава, поради структурната модификация на тези молекули от ензимите.

Просто казано, комбуча прави тези сложните химически съединения по-достъпни за нашето тяло.

Антиоксидантният ефект на комбуча е пряко свързан с други полезни свойства, като защита от рак, повишен имунитет, облекчаване на възпалението и облекчаване на симптомите на артрит и подагра.

3. Комбуча ускорява метаболизма ви
 

Комбуча действа подобно на много известни пробиотици, като например кефир или кисело мляко и помага за възстановяване на микрофлората на храносмилателния тракт и насърчава лечението на дисбактериоза. Бактериите, участващи във ферментацията на комбуча, образуват среда, която предотвратява развитието на патогени и създава редица полезни ензими.

В резултат на това комбуча значително ускорява метаболизма и ви помага да контролирате апетита си между отделните хранения. Така че това се препоръчва, когато се борите с запек или ако искате да отслабнете.

2. Комбуча е полезна за вашия черен дроб

Черният дроб играе важна роля в процеса на очистване. Антиоксидантните свойства на комбуча, както и нейните детоксикиращи ефекти, определят способността да предпазва черния дроб от заболявания, причинени от токсини и оксидативни процеси в тялото ни.

Редица проучвания показаха способността на тази напитка да предотврати физиологичните промени, настъпващи в черния дроб по време на приема на отровни вещества, включително наркотици или алкохол.

1. Комбуча подобрява състоянието на вашата кожа

Комбуча има магически ефект върху кожата на лицето. Тя прави кожата чиста, свежа и придава нежен розов цвят. Това се дължи на факта, че kombucha подобрява кръвообращението, изглажда и тонизира кожата.

Можете да я пиете или да направите компреси на кожата си. Най-добрият начин за почистване е да се използва комбуча, разредена с минерална вода в съотношение 1: 1. Използвайте kombucha не по-стара от една седмица, ако имате суха кожа. Ако имате мазна кожа, използвайте комбуча, която е на един месец.

Източник: modernitta.com

loading…

Харесване на това:

Харесвам Зареждане…

Свързани